dilluns, 4 de març del 2013

Travessa Les Bulloses – Portella Gran – Forges de Orlu 3 de març 2013


Aquesta sortida forma part del programa del grup Dues Traces, i ha estat organitzada amb recollida dels participants a la vall d’Orlu per tornar-los al aparcament dels cotxes al Pla dels Avellans, prop de Les Bulloses. Erem 19 participants.


La impecable previsió meteorologica s’ha complert al 100% i ha fet un día net i clar que ens ha permès gaudir a pleret del espléndid paisatge i de la innivació excepcional.
Es un itinerari sense cap dificultat técnica important, peró de llarg recorregut. Comprovat el track del GPS a sobre del mapa (Compe-Land) surten 26 kms, amb un desnivell acumulat de pujada de 968 metres i 1535 de descens, xifres gens habituals a les travesses del Pirineu.

El paisatge de valls molt obertes a la Cerdanya i Capcir, amb llarges pendents suaus, contrasta amb la més tancada i de desnivell sobtat que baixa a Orlu, característiques que marquen la diferencia entre gairebé totes les valls del nord i del sud del Pirineu.


Hem arrivat tots a les Forges d’Orlu amb tot-hom carregat d’eufória per les excelents condicions que hem viscut, malgrat que les cames estessin força indignades per el fort treball físic imposat per la distància i la neu fonda constant.
Una bona fita de referencia entre l’arxiu dels records, tant per el recorregut com per la companyonia, molt agraïts als Srs. X  :)

Podeu veure algunes imatges a:
http://rgodia.cat/EM%20Les%20Bulloses%20-%20Forges%20de%20Orlu%203%20de%20mars%20de%202013/index.html

El track enregistrat a la sortida es a Wikiloc:
http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=4070923