dimarts, 1 de setembre del 2020

Pedraforca, la Gran Diagonal a la Cara Sur

 


Es un dilluns net i fresc entre dies de calor i de pluja, aquesta vegada no anem al itinerari clàssic del coll i cresta del Verdet, sino que triem la direcciò contraria.


Del refugi, cap a la tartera i la travessem enfilant-nos cap al peu de les Costes d'en Dou del Pollegó Sur.
Arribats al collet del peu de les Costes d'en Dou, saltem cap al peu de les parets de la cara Sur. Aquest racó tranquil es on s'acull un bonic ramat de cabirols que ens omplen d'enveja per la seva agilitat. Flanquejant per sota de la llisa paret arribem al peu de la dita Gran Diagonal, una canal/diedre de grimpada no gaire complicada amb una cadena que ajuda a salvar una placa de canaletes verticals.



Els companys m'asseguren amb una corda per si trontollo massa en els passos una mica forçats, detall que agraeixo intensament. Passada la placa continua la forta pendent fins dalt del Fals Pollegò on hi arribo fent tentines. Gaudim de la perspectiva de les crestes a l'altra costat de la enforcadura, a la que hi baixem per la fácil canal. Jo m'hi quedo a reposar i els companys encara s'enfilen al Calderer... faig bé de no seguir-los, els retardaría massa amb el meu baix ritme. 
Excelent sortida, tot i que noto molt la baixada fisica per no sortir amb prou frequència.

Mes fotos a: