dissabte, 20 d’abril de 2013

Vallter - Pic del Infern 13 abril 2013

 
Aquesta primavera hi ha un bon tou de neu a la zona de Uldeter, i amb l'Eduard Lluis ens animem a sortir divendres a la tarda, dormir al refugi Pastuira i anar al Pic del Infern. Jo ja no recordo quan hi he estat l'ultima vegada i L'Eduard diu que fa mes de 40 anys, es el pes de la historia que arrosseguem :-))
Poc abans de sortir el divendres em truca el Luis Subires, que ha vist el meu comentari a la llista de Dues Traces i EdemBlanc, i també vol venir... no ens coneixem, peró tot el que millori la nostra mitjana d'edat es benvingut.


El dissabte calcem els esquís al peu de la cadira inferior i remuntem per la pista del Xalet, tot acostant-nos al coll de la Marrana s'aixeca un ventet emprenyador però no gaire fred, com es habitual en aquest lloc, també hi veiem força gent amb diferents eines als peus que deixen el terreny trinxat de traces. Realment fa anys que no hi veia tanta neu aquí per aquestes dates. 
Fins i tot el troç final del Pic del Infern es una bonica cresta de neu. Excelent panorama sobre les valls de la cara nord, on hi ha neu per algunes setmanes mes. Fem una curta baixada vers la part alta de la Coma Mitjana i remuntem al coll del mateix nom, des d'on en fácil flanqueig retornem al Coll de la Marrana. La neu s'ha conservat en bones condicions fins que erem a prop del refugi del CEC, l'ultim troç de la pista ja amb molta pasta pesada.


Matinal típica de primavera que ens ha deixat bon gust de boca.