dissabte, 20 d’abril del 2013

Nuria - Noucreus 18 d'abril del 2013


 El dissabte passat (13 d'abril) des del Pic del Infern es veia la coma del Puigmal amb molt bon aspecte, i aquest dijous dia 18 pujo a Nuria amb en Miquel Surinyach i en Manel Broch, amb ganes de gaudir d'aquesta ruta clásica. Però.... les temperatures dels dies anteriors havien pujat molt i al arribar a Nuria ja veiem que la neu hauríem d'anar a buscar-la mes a munt de la Coma del Embut.


Amb aquesta situació (la foto que veieu está feta des del Noucreus) decidim cambiar el programa i anar al Noucreus, la vall es mes obaga i esperem que no haurem de carregar gaire els esquís a coll.
En general l'encertem, doncs tan sols hi han tres interrupcions de continuitat de neu, encara que cal anar sempre per la fondalada. Fa bon dia i des del cim podem comprovar que les valls vers França encara es conserven en molt bon estat de neu, peró a les cares sud ha fet un canvi radical.


Al descens la neu está ben transformada i franca fins els replans de la Conca de les Mulleres, a partir d'aquell punt ja trenca la crosta i está molt pastosa i pesada, peró encara arribem al Santuari amb els esquís als peus - ja podem dinar als Caçadors sense remordiments :-) 

Algunes fotos a:

El track: