dilluns, 6 de desembre de 2010

Estrena de temporada de pells de foca, al Capcir

 Una piulada d’en Gil d’Aspres amb fotos de neu abundant a la Vall de Galba, ens anima a aprofitar aquest dissabte del llarg Pont de la Consti/Puri, doncs es l’únic que preveu un dia de sol i fred.
Sortim en Broch i jo el divendres, dormim a la gîte Equisud de Els Angles, no sabem si es casualitat però el sopar resulta de Gargantua i Pantagruel:
Enciam i salmó fumat, pastel de carn picada de cérvol, bistec de cérvol amb patates morades, gateau de poma, vi i licors a dojo.... no es l'ideal per anar a dormir aviat, però tot una festa per el paladar. Cost total de mitja pensió uns 39 €.
Malgrat tot, el dissabte tenim prou voluntat per matinar, a les 08:00 la temperatura al cotxe es de -11º C, la neu cruixeix al trepitjar-la. El primer propòsit es pujar per la vall de Galba, des del aparcament de les pistes de Formigueres, per anar al Puig Terrers.
Com que els nostres instints de *focaires* encara no estàn prou desperts, seguim les traces d’uns militars que s’enfilen per un costat de la pista, malauradament no es el que cal fer per entrar a la vall i quan ens en adonem decidim seguir un camí que s’aguanta a mig aire per sobre de la vall, amb un bon tou de neu pols però sense una bona base, l’itinerari es bonic com a excel•lent balcó sobre la vall, però no ens porta on volíem anar – i no ens hi amoïnem gens, apurem aquest camí fins que s’enfila molt dret entre canals i bosc, sempre amb un gruix entre 40 i 60 cms de neu pols, estem a l’obaga i gaudim obrint traça encara que resulta un exercici força dur. 
Arriba un moment que el camí desapareix i continuem forçant el pas entre canals molt carregades i bosc esclarissat, finalment arribem a la part alta de la serra de Mauri, amb una visió excel•lent sobre el circ superior de Galba, els 2 Puig Peric, Puig Meurtrier, Puig Terrer, Bretxa d’Orlu, etc.
A l’esquena de la carena ja no hi queda neu, el vent l’ha escombrat tota cap a la vall.
Descansem gaudint del panorama, mentre veiem passar colles que pugen de les pistes de Formigueres, camí del refugi de Camporrels. Es una llàstima que la meteo no aguanti així tot el pont...
Amb unes poques llaçades baixem a les pistes de Formigueres – en molt bon estat de neu i poca gent – i a les 13:00 ja som de nou al cotxe.
Per ser un primer tast de la temporada estem prou satisfets, i en Manel ha pogut comprovar que seu genoll, operat l’estiu passat, no l’hi crea cap problema...
Aviam si la resta de la temporada ens proporciona una neu com la d’avui...

Algunes fotos a:
http://godia.arvixe.com/EM%20Vall%20de%20Galba%20Formigueres%20041210/index.html