dimecres, 23 de gener del 2008

Esquí de pista (+ info per muntanya) a la Haute Maurienne


Hem fet un cap de setmana (allargat del 18 al 22) d'esquí de pista a la Haute Maurienne. Fent base al hostal Le Relais de La Vanoise
( http://hebergement-reserver-chambres-hotel-bourg-saint-maurice-73.relaisdelavanoise.com/ )
a Bourg Saint Maurice, es un lloc senzill i agradable amb bona cuina i preu raonable tenint en compte que es un nucli d'estacions d'esquí ( aprox. 63 € mitja pensió, amb begudes incloses, en cambra doble compartida). El porten la parella Patricia i Yannick Gazengel , ell es el cuiner - però si les condicions de la muntanya son bones - desapareix per anar de 'randoneé' amb els amics o els clients del hotel ;-))). S'ha ofert amablement a que el truquem per conèixer les condicions de neu del entorn, quan pensem fer-hi alguna activitat de muntanya, i fins i tot per sortir amb nosaltres (com a amic, no com a Guía comercial).
Creiem que es un contacte molt vàlid ;-))
Les condicions actuals de neu a la zona son excel·lents. A les obagues s'esquia tranquil·lament fins la cota 1200 i a les solanes entre 1400 i 1600. S'hi veien traces de pells a molts dels cims del entorn. La temperatura semblava del mes de març, o sigui bona neu pols a l'alçada i obagues, i primavera transformada a les solanes.
Hem esquiat un dia a Les Arcs (forfait econòmic al hostal, 32.5 € / dia), un dia a La Plagne i un dia a l'Espace San Bernardo (La Rosiere-La Thuille). Aquest últim ens ha sorprès agradablement per l'espectacularitat del descens fins La Thuille (Aosta), de cara al Montblanc i les Jorasses. Sense poder evitar-ho hem acabat cada dia amb uns 7000 mts. verticals esquiats i les cames fetes un nyap, però quan el temps es bo l’eufòria ens porta a fer excessos ;-))
Algunes fotos a:
http://tinyurl.com/34huys


1 comentari:

Jordi O ha dit...

Quina enveja! La propera vegada, si em truques faig la motxilla.

Jordi