dijous, 13 d’abril de 2017

Vallter Tirapits per la Jassa Grossa del Fresser


Amb les altes temperatures la neu es redueix depressa i l'Alex Roca i jo decidim fer una mica d'exploració per accedir al Tirapits des de la valleta que baixa a Coma de Vaca des del Coll de la Marrana. L'objectiu es cercar una baixada des del cim que no arribi tan avall com la que va al refugi.


Des del Coll de la Marrana la neu está dura i en pocs minuts som a la Jassa Grossa, una mica mes avall s'endevinen un parell de torrents que baixen de la coma dels Malinferns, son dretots i no molt amples però amb neu suficient i ens hi enfilem sense problemes, aviat s'obre la valleta i es fa evident una collada ample que permet pujar a la carena i entrar a la Coma de les Eugues, des d'on arribem al Tirapits per pales amples i suaus.


Comprovat el itinerari, fem el descens per el mateix lloc amb una neu primavera excelent i jugem euforics al torrent estret com un tobogá, i a remuntar de nou cap al Coll de la Marrana per baixar a Vallter, ara ja amb neu força enganxosa.
Aquesta variant de baixada del Tirapits pot ser interessant per el circuit Coll de la Marrana-Pics de la Vaca-Tirapits-Coll de la Marrana, doncs evita arribar al refugi de Coma de Vaca i estalvia la part mes plana del retorn al coll.

El track:
https://www.wikiloc.com/wikiloc/spatialArtifacts.do?event=setCurrentSpatialArtifact&id=17253902

Mes fotos:
http://rgodia.cat/EM%20Vallter%20Tirapits%20per%20la%20Jassa%20Grossa%20del%20fresser%2013%20abril%202017/index.html