diumenge, 23 d’abril de 2017

EM Llauset i Vallibierna 20-21 abril 2017


Bona previsio de la meteo seguin un parell de dies de temperatures baixes, cal aprofitar-ho per trobar la neu en bones condicions de primavera, en Jordi Matias i l'Emili Llopart comparteixen aquest criteri i anem a fer la nostra primera visita al nou refugi del Cap de Llauset


Parlo amb el refugi i m'avisen de que la neu está força amunt a les solanes, accedirem al refugi per la vall de Riueno-Anglios i podem fer el Cap de Riueno per fer boca, la pujada al coll d'Anglios es força dura amb els esquís a l'esquena, peró amb neu suficient potser faría por per dreta i penjada...
Del mateix coll baixem uns 15 metres entre roques i calcem esquis baixant fins el estany Ubago, ja amb bona neu primavera, que es conserva igual pujant la pala del coll del Clot fins el Cap de Riueno i també a la baixada de tornada al estany, tot i que son les 3 de la tarda. Ara toca remuntar la vall fins el coll dels Ibones, a uns 100 mts per sobre del refugi.


L'edifici te molt bon aspecte i sembla que no patirá dels problemes que hem vist en altres refugis al Pirineu Central. Ens donen una cambra per 6 persones amb WC i dutxa amb aigua calenta, lliteres molt cómodes i manta excelent. 
Per l'endemá decidim pujar al coll de Vallibierna, baixar una mica al costat nord i flanquejar per agafar l'ampla collada amb la vall del estany Gelat, la baixada la farem per aquesta valleta directament fins a devant del refugi. Al matí la neu es molt dura i amb moltes zones de canaletes ondulades que fan delicat avançar fins i tot amb les ganivetes, el sol va atemperant la neu a les solanes i la dreta pala final ja está en bones condicions quan hi arribem. També bon descens encara que les cames s'enrecorden de la feina d'ahir. La neu s'acaba a la sortida del estany de Botornás, au... esquís a coll seguint el pesat GR fins la presa i el tunel de Llauset.
Dies, itinerari i companys excelents, probablement aquest será el meu comiat de temporada.

Els 2 tracks:


Mès fotos:
http://rgodia.cat/EM%20Llauset%20Vallibierna%2020-21%20abril%202017/index.html

1 comentari:

Emili ha dit...

Magnífica excursió, per una zona inèdita per mi, i justa de neu s les solanas. Gràcies per compartir-ho.