diumenge, 21 d’agost de 2016

Pedraforca, Pollegó Superior per el coll del Verdet

                               Cara Nord des del refugi Estasen


Amb una setmana de calor arreu i tronades a Pirineu, aquest diumenge entra tramuntana i promet cels nets amb aire fresc. Decideixo anar al Pedraforca, ja fa molts anys que no hi he pujat a dalt, l'itinerari del Verdet garanteix que no hi estaré sol, peró sense aglomeracions.Per si la memòria em falla, agafo un track al Vikiloc i quan estic a mitja pujada al coll descobreixo que en realitat aquest itinerari no l'havía fet mai... 

                           La vall de Gresolet pujant al Coll del Verdet


Es tota una joia per els que volem gaudir del gran espectacle per sota de la cara Nord, voltant fins al Coll del Verdet i crestejant sense gran dificultat fins el cim del Pollegó Superior. Una vintena de persones al cim. La baixada per la tartera està una mica arreglada amb barres de fusta clavades a terra en llaçades i graons, que ajuden a estabilitzar el pedregam i estalvien mès d'una trompada; peró no crec que durin gaire, caldrá fer-hi un bon manteniment cada any.
Torno al cotxe que he deixat al Mirador de Gresolet, ben satisfet per aquesta ruta nova per mí amb unes condicions magnífiques.

                     El Calderer i el Pollegó inferior des del Superior


Més fotos a:
http://rgodia.cat/ME%20Pedraforca%2021%20agost%202016/index.html