dilluns, 18 de juliol de 2016

El Sotllo per Broate i retorn per Sellente


Ha entrat bon temps i en Broch es deixa convencer per anar al Sotllo per el refugi de Broate, coll de Gins del Ase i la cresta, i tornada per Baborte i Sellente.
La de Broate es una vall ferèstega i solitaria, ideal per no patir per les places al refugi, quan hi arribem no hi ha ningú, una hora mes tard hi arriben dos nois i a mitja nit quatre mes, hi cabem sense conflictes...


L'endemá sortim amb temperatura ben fresca que fa anar lleuger i sense suar, peró la bufada no ens l'estalvia ningú. El primer sol ens arriba al coll del Guins del Ase i ja saludem davant nostre la Pica d'Estats i el Montcalm, i al nord la entallada vall de Pinet i el seu refugi.

                

Fem un mos i anem seguint la cresta sense gaire dificultat, tot evitant alguna bretxa incómoda. Es un accès espectacular per el que progressem sols i lentament.


Agraïm l'arribada al cim, el motor ja començaba a queixar-se del esforç, peró ho hem gaudit al máxim. Ara ens queda el llaaaaarg... descens que ens acabará de trinxar, i per acabar-ho d'arreglar, quan feia una mitja hora de la sortida del cim, una de les meves botes decideix separar-se de la seva sola...
O sigui que fins arribar de nou al cotxe m'aniré entretenint intentant subjectar la sola a la bota amb lligams de bagueta de nylon, una i altra vegada. 

Finalment, mentre berenem a Tabescan en Manel i jo confessem que aquesta vegada probablement ens hauríem d'haver entrenat una mica - o potser ens en haríem adonat que encara fora pitjor !!!
Mes fotos a:
http://rgodia.cat/ME%20Broate%20i%20Sotllo%2015-16%20juliol%202016/index.html