dijous, 7 de maig de 2015

Roquetas de Mar - Almeria - esta del Imserso


Fem la nostra estrena amb els paquets per jubilats del Imserso, passant 8 dies al Hotel Sabinal de Roquetas de Mar. Hi anem bàsicament per el preu, i pensant que ens permetrà voltar per els voltants del Cabo de Gata i per Las Alpujarras. Just insta-lats al hotel lloguem un cotxe petit per improvisar el nostre programa. Ni tan sols ens molestem a llegir les activitat que programa l'hotel per els clients, però assistim a la reunió informativa que ven excursions al nostre grup, realment no estàn dirigides als que ens agrada fer la nostra.


Aquest hotel amb etiqueta de 4 * pateix una mica del mateix mal que la majoria dels seus clients ara, ja fa masses anys que tots teníem 4 *. No obstant es força còmode, el personal es agradable i el menjar (tot es de buffet) es bó i molt variat, els primers 3 dies es un espectacle veure com la gent apila menjar als grans plats, molts d'ells ja mostren seriosos problemes d'obesitat, però a partir del tercer dia tothom es modera en les quantitats..


Hem fet tres sortides als voltants del Cabo de Gata, veient les boniques caletes i fins i tot pugem al Cerro de Los Frailes, proper a La Isleta, que té un excel·lent panorama, però es un terreny volcànic molt trencat i els senders et poden deixar penjat en qualsevol lloc.
També hem anar un parell de dies a dos extrems de Las Alpujarras, un remuntant el riu Andarax i un altre arribant a Los Velez. Es una orografìa interessant i força aspre, hi he anat recordant la novel-la La mà de Fàtima, d'en Idelfonso Falcones, que recull aquest escenari durant les guerres entre els mossàrabs i els *cristianos* que els exprimien fins a la mort. Hem vist un parell de castells, típics en els terrenys de frontera.

En tornem prou satisfets, la primavera es un temps agraït per les flors i amoroseix aquests paisatges mes aviat africans. Potser encara agafarem algun altre viatge del Imserso en llocs que resultin interessants per voltar-hi.

Podeu tafanejar algunes fotos aquí:

http://rgodia.cat/TF%20Almeria%2027%20abril%20a%204%20maig%202015/index.html