dissabte, 18 d’abril de 2015

Ransol - Andorra, Pic de la Coma de Varilles 15-04-2015


Una escapadeta entre setmana, som en Gonzalo Penon, en Jaume Aguade, l'Alex Alom i jo. El dimarts anem a dormir al Mountain Hostel de El Tarter (excelent) i el dimecres a les set del matí ja comencem a enfilar-nos per el bosc, vers el Pic de la Portella de Varilles (o Pic de La Passada), neu dura que permet la progressiò ràpida - l'Alex s'ha deixat les pells a casa, i no l'hi fan cap falta.


Prop del collet em salta un esquí i no vull fer equilibris per tornar a calçar-lo, poso grampons i carrego la creu a l'esquena.
Al collet deixem els esquís i ens enfilem per la neu dura i les pedres, en 5 minuts som al cim. Ja feia anys que no hi pujava, la perspectiva entre Incles i Ransol es molt atractiva, a sota es veu l'estany de La Cabana Sorda amb un rivet de gel blau a tota la vorera. Al cel hi ha un tel de cirrus molt alts que filtra una mica el sol i no deixa que la neu s'estovi una mica.


Baixem amb la neu encara una mica dura i de bona adherència, a baix de tot ens emboliquem una mica dins del bosc, però arribem amb els esquís calçats fins 5 minuts del cotxe.
Bona esquiada primaveral !!!

Mès fotos a:
http://rgodia.cat/EM%20Ransol%20Pic%20de%20la%20Coma%20de%20Varilles%2015-04-2015/index.html