dimecres, 21 de gener de 2015

Pic Mortier i vall de Galba des dels telesquís de la Serra de Mauri a Formigueres 20 gener 2015


Aquest dimarts, per tenir fe en la previsió meteorològica calia tenir-ne molta, però era força millor que el darrer diumenge del Pedrons i decidim arribar-nos al Capcir.
El temps no aclara fins que gairebé ens hem posat els esquís, però queda un dia magnífic i amb uns 15 cms de neu nova i poc ventada.
Amb el forfet rando (5 €) ens pugen fins dalt de la Serra de Mauri i ens enfilem fins a sobre dels estanys de Camporrells, seguim a uns 7 francesos, el bosquet que baixem fins els llacs ja ens posa la mel a la boca, neu solta i amb bona base, tan sols cal vigilar les pedres ocultes. 
Pellegem alternant cometes de neu pols i lloms de neu dura amb una mica de pols que s'hi aguanta, bona vista i nùvols que encara s'aguanten a alguna fondalada, a la carena un airet suau peró ben fred.


Al cim no ens entretenim gaire i ens llencem enllaminits per la pala del Mortiers cap a Galba, alguna placa dura però un 80 % amb neu pols amable que ens fa magnífica la baixada, seguim sempre les traces dels francesos, doncs sembla que coneixen molt bé com evitar l'encaixonat del torrent.


Quan la vall s'aplana encara cal remar força, peró la joia recent ens anima fins i tot a la pujada que ens retorna al aparcament de la estació.
No havía fet mai aquest descens - moooolt recomanable !!!

Podeu veure les fotos a:

http://rgodia.cat/EM%20Pic%20Mortiers-Vall%20de%20Galba%2020%20gener%202015/index.html