diumenge, 1 de desembre de 2013

Tast d'inici de la temporada d'esquí de muntanya, a Vallter
Estrena de temporada a Vallter el 28 de novembre 2013 

L’Ander en Jordi Matias i jo hem vist la previsió meteo per aquest divendres i hem decidit sortir a estrenar la temporada.
Fa un dia net i clar, a la valleta de Vallter hi ha una innivació excellent que fa somiar en una bona temporada, i per acabar-ho de fer mes llaminer, hi fa poc vent – cosa que no sovinteja per aquests indrets, i fins ahir hi ha bufat molt fort del Nord enllà.

Hem pensat que pujar al Pic de la Dona i baixar en direcció a Mantet ens permetría gaudir a pleret de la situació, i hem pujat per la Portella de Mantet, on ben aviat hem descobert que la forta tramuntanada ha literalment afeitat les vesants nord, a pocs metres de la portella ja ens hem carregat els esquís a l’esquena i a gaudir del empedrat...Dalt del cim ja tenim clar que no surt a compte el plan que volíem fer, caminem per la carena fins a trobar un accés al Clot de la Xemeneia i les pistes. La diferéncia entre les cares nord i sur es impresionant, ara ens cal cercar l’indret just per evitar la pala de la Xemeneia amb evident sobrecárrega de neu acumulada i bona cornisa – sería el sumum que ens la fotessim per barret fugint del altre costat ben afaitat.
La primera part de la pala está en molt bones condicions, neu pols compacta amb adherencia genial, i al fons de l’olla força irregular i amb els bonys que indiquen l’allau que havía baixat, baixem per la pista de Morens ben trepitjada i preparada per l’obertura de l’estació demá.
Malgrat el desengany de la cara nord, ha estat una jornada de bon sol que ens ha permés castigar una mica les cames amb la mecánica del esquí.

Com que encara es aviat, decidim baixar fins a Sant Quirze de Besora per dinar.

Aviam si es va arreglant la temporada i la podem disfrutar amb bones condicions, de neu i de cos...