divendres, 20 de desembre de 2013

Serra de Madres - Pic de La Pelada dia 13 de desembre del 2013

 Ja fa tres setmanes des de la bona nevada i al Capcir la neu s'aguanta força bé, com que el jovent de Cegesquí varen posar-nos la mel a la boca el passat dia 2, m'en hi vaig amb els germans Roca (Alex i Fernando) sortim el dijous i dormim a la Gîte Equisud, a tocar de Els Angles - un gran sopar per cremar-lo a muntanya o petar de colesterol !!!


Deixem del cotxe a Real i seguim les traces i el track, que s'enfilen entre els pins vers el coll de Sansa, on ens arriba el primer sol, bon paquet de neu, ara ja força compactada. A la pista de la Jassa d'Anecrou ens va tocant el sol, peró al arribar al torrent que s'enfila vers el coll ja tornem a ser en plena obaga. Es puja comodament per la traça i a la obaga on el sol encara no hi ha tocat, hi ha un bon gruix de neu pols que ens fa bavejar pensant en el descens.Amb el dia fred i clar, peró gairebé sense vent, dalt del cim gaudim d'aquest estrategic mirador vers el Carlit i el Canigò. 

Al descens, la primera part del torrent l'agafem ben junts a la obaga absoluta, i les cames aviat protesten de les nostres eufories, mes avall ja va canviant la qualitat i trobem neu compactada i alguna crosta, que al entrar al bosc mes dens es una divertida - i cansada - ginkana de pi en pi...
Retrobem el sol a pocs metres de Real.


Molt bona jornada de desembre :-))

Les fotos son a:
http://rgodia.cat/EM%20Serra%20de%20Madres%20Pic%20de%20la%20Pelada%2013%20des%202013/index.html

Track:
http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=5813858